Zomeracademie 2017

Fotografie
Monica Monté en Piet Vranckx

Je begint een zoektocht naar een eigen parcours. We streven er naar om je inzichten in je persoonlijke fotografische beeldvorming te verruimen door de confrontatie met het werk van je collega’s, je coaches en de beelden van gerenommeerde fotografen.

Jullie coaches begeleiden, sturen en stimuleren je en durven je ook vragen om het alledaagse pad te verlaten en het nieuwe en het experiment aan te pakken.

Individueel of samen met je ateliergenoten en met je coaches zoek je een eigen en subjectieve benadering van het fotografisch kijken en vastleggen – we doen dit digitaal.

Naast de nodige aandacht voor de techniek zoeken we samen om het creatieve in onze fotografische beeldvorming te stimuleren.

Breng je eigen camera met toebehoren mee en een notitie-/schrijfboekje en ook je computer.

Monica Monté 

is freelance fotografe. Ze publiceerde portretten en reportages in verschillende binnenlandse en buitenlandse media. Daarnaast fotografeert ze ook in de muziek- en theaterwereld.

www.studiomonte.be

Piet Vranckx 

werkte 20 jaar voor de dienst van Guus Bal die het Vormingscentrum Destelheide concipieerde. Hij was gastdocent aan het Dartington College of Arts, lector aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst en zelfstandig fotograaf. Nu geniet hij van de fotografische vrijheid.

www.pietvranckx.be