Zomeracademie 2017

Initiatiefnemers

Destelheide

Destelheide is het centrum voor jeugd, kunst en creatie van de Vlaamse Gemeenschap in Dworp. Dharts is de kunsteducatieve dienst van Destelheide. Dharts bouwt een kunstzinnig leefklimaat uit in Destelheide door de organisatie van residentieperiodes voor artiesten, inspirerende tentoonstellingen, artistieke vormingen zoals de Zomeracademie en verschillende masterclasses, projecten met Brusselse organisaties, een bibliotheek met kunsteducatieve boeken, dvd’s ...

www.destelheide.be

De Veerman

De Veerman is een artistieke plek waar uit liefde voor en het rotsvaste geloof in de kunsten mensen worden uitgedaagd en gestimuleerd om andere oevers te verkennen.

Het Veerman-team richt zich over heel Vlaanderen op verschillende kunstdisciplines: dans, beeld, theater, media, muziek, letteren ...

De havens waar zij aanleggen zijn bewoond door kleuters, kinderen, jongeren, volwassenen, nieuwe en oude Belgen, buitengewone doelgroepen ..., kortom: alle rijke schakeringen van een gediversifieerde samenleving.

De Veerman is erkend als kunsteducatieve organisatie onder het kunstendecreet van het Vlaams ministerie van Cultuur.

www.veerman.be


Partners

Matrix

Matrix houdt zich bezig met klassieke muziek van na 1950. De werking bestaat uit twee luiken: een documentatiecentrum met een ruime collectie aan partituren, opnames en boeken over muziek sinds 1950 en een eigen educatieve werking.

www.matrix-new-music.be


W wh at*

w wh at* deelt een beeldende praktijk met diverse deelnemers en kunstenaars. Het artistieke deelnemen en samenwerken stimuleert de nieuwsgierigheid, de verbeelding en de creativiteit en vormt het eigen leven en het samen leven in superdiversiteit.

www.wwhat.org


Met steun van