Zomeracademie 2017

Songwriting
Jonas Winterland en Lennaert Maes

Schrijf je zelf songs of wil je er graag leren schrijven? In dit atelier leer je de kneepjes van het vak!

We bekijken hoe je een song opbouwt, hoe je hem spannend kan houden en hoe je een verhaal muzikaal kan verpakken.


Dat doen we vooral vanuit de praktijk. Je krijgt op maat gesneden opdrachten, zodat je meteen aan de slag kan. Lennaert en Jonas begeleiden je tijdens dit hele proces en geven je een hoop handige tips mee.  Tijdens dit atelier bruist het elk jaar van de inspiratie, dus je gaat gegarandeerd met een pak nieuwe songs naar huis!Dit atelier is geschikt voor alle mensen met liefde voor muziek. Natuurlijk is het erg handig als je een instrument als gitaar of piano bespeelt, maar je hoeft zeker geen virtuoos te zijn. Je kan zelfs deelnemen zonder instrument, want met knappe zanglijnen alleen zijn ook al straffe songs geschreven.

Jonas Winterland

Van Jonas Winterland verschenen al twee fel gesmaakte albums met eigen Nederlandstalig werk: “Mensen zijn gemaakt van dun papier” (2013), dat genomineerd werd voor een MIA, en “Zwaartekracht en andere verzinsels” (2015). In melancholie gedrenkte melodieën en poëtische teksten vormen zijn handelsmerk. In januari 2017 verscheen zijn derde album 'Liever uit balans'.

www.jonaswinterland.be

Lennaert Maes

Lennaert Maes bracht twee cd's uit met Lenny & de Wespen, won als cabaretier enkele belangrijke prijzen in Nederland en schreef in het kader van muzikale projecten o.a. songs voor klinkende namen als Jan De Wilde, Guy Swinnen en Paul Michiels.

www.lennaertmaes.be